az ásványos LOGO fekete

Achát

Amit az achátról tudni érdemes

Az achát egy kvarc változat. Képlete SiO2, Kristályrendszere trigonális.

Az achát a kalcedon egyik mikrokristályos vagy kriptokristályos változata. Szalagosan vagy sávosan elhelyezkedő, mikroszkopikus vagy nagyon apró kristályok alkotta tömeges halmazai oldatokból válnak ki. Az achátnak számtalan változata van, amelyek színükben vagy szennyezőanyag-tartalmukban különböznek egymástól.

Miért festik az achátot?

Mert karakteres erezete sokszor nem látható halvány szürkés fehéres színe miatt.  Az ilyen halvány achátokat nagy nyomáson és hőmérsékleten festik. A festék az ásványba diffundál, tehát nem fog lekopni róla. A festék színét egyedül a tartós napfény halványíthatja, de ez is évek alatt megy általában végbe

Forrás: Az Ásványos

Az achát gyógyhatása:

Leföldelő kövek, érzelmi, fizikai és intellektuális egyensúlyt teremtenek. Az achát ereje összhangba hozza a jint és a jangot, a pozitív és a negatív erőket. Enyhülést adó és nyugtató kő. Lassan, de annál hatékonyabban dolgozik. Elősegíti önmagunk elfogadását. Fejleszti a figyelemösszpontosítást és a felfogást. Táplálja a szeretetet és a bátorságot az újrakezdéshez. Oldja a belső feszültséget és biztonságérzetet kelt. Szívre helyezve jótékonyan hat az érzelmi rendellenességekre –ami gátolja a szeretet elfogadását – hasra helyezve serkenti az emésztést és enyhíti a gyomorhurutot. Gyógyítja a szemet, a méhet és tisztítja a nyirokrendszert s a hasnyálmirigyet.

Forrás: Judy Hall – Kristálybiblia