Barion Pixel
az ásványos LOGO fekete

Ásványgyűjtemények értékbecslése és vásárlása, eladása

Határozás, értékbecslés (fizetős szolgáltatás)

Több ásvány/gyűjtemény esetén egyedi időpontban személyesen vállalok értékbecslést és határozást. Ez magába foglalja az ásványok egyedi felcímkézését. (Név, ha lehet lelőhely és kis, illetve nagykereskedelmi érték kerül megállapításra.) Ez a szolgáltatás fizetős, (6000 Ft/óra + kiszállási díj, ami függ a Budapesttől való távolságtól).

Felvásárlás (ingyenes kiszállás)

Amennyiben eladó egy gyűjtemény, fényképes egyeztetés után ingyenesen kimegyek és megtekintem. Ha érdekel a gyűjtemény teszek ajánlatot.

Geológusként és ásványgyűjtőként folyamatosan keresek ásványgyűjteményeket és ásványokat felvásárlásra.

Ha ül a padláson, esetleg hagyatékból maradt, magyar és külföldi ásványgyűjtemény azonnali készpénzes fizetéssel megvásárlom.

Gyakori kérdés: Bármilyen gyűjteményt megvásárol?

Válasz: Természetesen látnom kell a tételt mielőtt megvásárlom. Viszont ha küld képet vagy névlistát egy egyszerű email váltásból vagy hívásból meg tudom mondani, hogy érdekel-e a gyűjtemény. Viszonylag széles spektrumon gyűjtök és kereskedek, szóval nagy eséllyel igen, érdekel.

Hagyatékok

Gyakori kérdés: Mi lesz a gyűjtemény további sorsa ha megvásárolja?

Van lehetőség úgynevezett egybentartás kérésére. A hagyatékból származó gyűjtemények esetében az eredeti tulajdonos/gyűjtő megjelölésével a teljes gyűjteményt egyben tartjuk. Egy része kiállításra kerül privát kiállításon (emlékgyűjteményként), egy része pedig katalogizálás után raktározásra kerül, ami forgó kiállításban jelenik meg később. Így a hagyaték/gyűjtemény egyben marad és a gyűjtő minden esetben megjelölésre kerül. Korszerű digitális katalogizáló rendszerünknek köszönhetően, nem vesznek el a példányok.

Ha nincs külön kérés a gyűjteménnyel kapcsolatban, egy része kiállításra kerül, másik része eladásra. 

Árajánlat: 

A gyűjteményeket egyben, a mindenkori nagykereskedelmi áron tudom megvásárolni.

Gyakori kérdés: Megéri eladnom nagykereskedelmi áron ha többet is érhet?

Válasz: Valóban, ha egyessével elad egy gyűjteményt kiskereskedelmi áron, többet is kereshet vele. De vajon az összeset el tudja adni? Tudja, hogy mi mennyit ér? Van ideje egyessével árazni, eladni és postázni a darabokat? Ha ezek valamelyikére nem  a válasz akkor egyben praktikusabb eladnia, mivel azonnal pénzhez jut és megszabadul a tételtől. Illetve érdemes igénybe vennie értékbecslő szolgáltatásunkat, attól függetlenül, hogy hogyan szeretné (ha szeretné) eladni a gyűjteményt.

Ha szeretné igénybe venni szolgáltatásunkat, vagy eladná ásványgyűjteményét, keressen bizalommal!

Hegyesi Eszter

+36306763888

(+36302346616)

eszterbernadett@gmail.com