Fluorit

Ásványnév Képlet Kristályrendszer
fluorit
CaF2
köbös

Amit a fluoritról tudni érdemes

A fluorit a színskála minden színében megtalálható. Leggyakoribb változatai a zöld és a lila fluorit. Az indigó (kékes-lila) szín viszonylag ritka, Namíbiában, Kínában és az USA-ban található. A tiszta fluorit alapvetően átlátszó fehér színű. A különböző nyomelemek más-más színűre színezik.

A fluoritot érckohászatban használták, mivel csökkenti az érc olvadási hőmérsékletét és a salak viszkozitását. Innen ered neve „fluere” vagyis folyni, folyósítani. A fluorit végül névadója lett egy másik érdekes jenségnek, a fluoreszcenciának, mivel UV fény hatására többnyire ibolyaszínben fluoreszkál a benne található nyomelemeknek köszönhetően.

A fluorit gyógyhatása

A fluorit a kreativitás, a sokszínűség és a tudat köve. Serkenti az alkotást, ahogyan önmaga is egy üres vászon, amelyet nyomelemek sokasága színesít. Nem kötődik a dualitáshoz, egyszerre képviseli a férfi és női energiákat. A fluoritok közül az indigó fluorit különösen szorosan kapcsolódik az elméhez és tudatalattihoz. Segíti a mély összekapcsolódást a lélekkel, megteremti a test- lélek- szellem egységét. Segíti a spirituális fejlődést. Serkenti a memóriát, tudást és ösztönzi a tanulást vagy megértést. Fizikai oldást, folyósítást segítő tulajdonságai magasabb rezgéseken is megjelennek, így lelki problémáink oldásában is segítségünkre lehet. Szelíd, könnyed energiát hoz, de nem szabad a végtelenségig hagyni, mert kifolyik a kezünkből az irányítás. Mind fizikai mind lelki síkon a fejlődésben és a továbblépésben segít. Levisz problémáink gyökeréhez és feloldja azokat, akár előző életekig is visszavihet. Ha éppen más befolyása alatt vagyunk, vagy nem a saját utunkat járjuk, a fluorit felhívja rá a figyelmünket és segít visszatalálni önmagunkhoz. Krízis helyzetben gyors mentőövként, képes kiragadni a hullámok közül és helyre tenni az életünket. Hasznos lehet tárgyalásoknál, magabiztosságával és kreativitásával segíti az előnyös üzletkötést.

Fizikailag segíthet: csontok, fogak, ízületek, tüdő, agy, egyéb gyulladások

Fluorit karkötő

2300 Ft2800 Ft

Fluorit 6,5 cm

1700 Ft

Fluorit, dolomit 4 cm

2800 Ft

Fluorit 4 cm

2200 Ft

Fluorit, pirit 3 cm

2500 Ft

Fluoreszkáló ásvány csomag (5 db)

5000 Ft

Fluorit 4 cm

1600 Ft

Fluorit 3 cm

1000 Ft

Fluorit 3 cm

1000 Ft

Lila-világ ásványkarkötő

3500 Ft3900 Ft

Szivárvány-fluorit karkötő

3500 Ft3900 Ft

Fluorit karkötő

800 Ft1200 Ft