Barion Pixel
az ásványos LOGO fekete

Ásványgyűjtés és geotúra Gánton

BETELT!

Értesítést kérek új ásványgyűjtés és geotúra időpontokról: https://forms.gle/MhQioqwFLcXxRKAX9

2021. 09. 05-én vezetett ásványgyűjtést és geotúrát tartunk Gánton. Ajánljuk kicsiknek és nagyoknak egyaránt! Geológus szakvezetéssel csodálhatjuk meg a méltán híres “marsi tájat”. Fő célpontunk a különleges, UV fényben szektorzónásan világító gipszkristályok lelőhelye. Garantáltan átlátszó gipszkristállyal térhetnek haza a túrán résztvevők! A gipszek mellett gyűjtünk a túra során ősmaradványokat is.

Részvételi díj: 1500 Ft/fő (fizetés a helyszínen)
A részvételi szándékot kérjük a jelentkezési lap kitöltésével vagy telefonon jelezni. 

Találkozó: 2021. 09. 05. 10:00

Gánt, Petőfi Sándor utca 9. -es házszámmal szemben a bevezető földúton

GPS:
47.38768, 18.38661

Információ, jelentkezés:

Hegyesi Eszter
+36306763888

Ajánlott öltözet:

Megfelelően ellenálló és kényelmes zárt cipő (túracipő, vagy sportcipő). Réteges öltözködés, eső ellen esőkabát, vagy esernyő (ez  utóbbi kevésbé praktikus).  Fejfedő nap ellen jól jöhet. Naptej, kullancsriasztó, ha van.

Gyűjtőfelszerelés:

Kalapács (aminek nem jár le a feje, vagyis stabil, ha van pl. kőműves kalapács otthon az szuper, de bármilyen jó lesz)! (Családonként egy is elég, főleg könnyen hozzáférhető ásványokat gyűjtünk)

Egyéb kerti kéziszerszám ami a gipszek kiforgatására alkalmas(Pl.: kézikapa). Lapos végű csavarhúzó kifejezetten praktikus szerszám lehet a gipszlelőhelyen.

Zacskó, újságpapír  a gyűjtött kőzeteknek, ősmaradványoknak, esetleg íróeszköz és papír fecni a minták feliratozásához, amit bele tudunk tenni a zacskóba. 

Víz!

Mindenkinél legyen elegendő ivóvíz, a túra során nincs lehetőség vízvételre.