az ásványos LOGO fekete

Hegyikristály

Amit a hegyikristályról tudni érdemes…

Hegyikristály alatt, a víztiszta fehér kvarcváltozatot értjük. Képlete SiO2, kristályrendszere trigonális. Elsődlegesen magmás kőzetek üregeiben fordulnak elő kifejlett kristályokként. Magyarországon is előfordul, a Tokaji-hegységben, a Mátrában és a Mecsekben. A világon legnagyobb lelőhelyeik: Brazília, India és Madagaszkár. A csiszolt hegyikristály ellenőrzése: A hegyikristályban gyakran fordulnak elő különböző zárványok. Az eredetiség ellenőrzésénél fontos szerepet töltenek be. Hiányuk vagy különbözőségük, szintetikus kvarcot jelezhet.

Forrás: Az Ásványos

 

A hegyikristály gyógyhatása:

A leghatékonyabb gyógyító- és energiafelerősítő (mester) kristály, bármilyen betegségre használható. Spirituálisan az energiát a lehető legmagasabb szintre emeli. Élénkíti az immunrendszert és egyensúlyba hozza a szervezetet. Személyiségfejlesztő hatása van és felszabadít a stressz alól. Figyelmességet és érzékenységet eredményez a partnerkapcsolatban. Segít a problémákat egyszerű módon megoldani. Feloldja az energiablokkokat. Stabilizálja és megtisztítja az aurát. A tiszta értelem köve is. Segít a gyomor- és bélproblémáknál. Negatív energiák, elektroszmog, vízér, émelygés, negatív sejtfejlődés ellen is jó. Harmonizálja a két agyfélteke működését, erősíti az agyalapi mirigyet.
Szabályozza a keringést, regenerálja az idegrendszert. Menstruációnál, influenzánál új energiát ad.  Megtisztítja az ereket a lerakódásoktól, így javíthatunk a rendszeres használatával a szívpanaszokon, magas vérnyomáson, illetve az oxigénellátással kapcsolatos problémákon.

Forrás: Judy Hall – Kristálybiblia