Barion Pixel

Hegyikristály

Ásványnév Változat és kereskedelmi nevek Képlet Kristályrendszer
kvarc
hegyikristály
SiO2
trigonális

Amit a hegyikristályról tudni érdemes…

Hegyikristály alatt, a víztiszta fehér kvarcváltozatot értjük.  Elsődlegesen magmás kőzetek üregeiben (pegmatit, litofizák), illetve hidrotermális (melegvizes) ércesedések által létrehozott telérekben fordul elő kifejlett kristályokként. Magyarországon is előfordul, a Tokaji-hegységben, a Mátrában és a Mecsekben. A világon legnagyobb lelőhelyeik: Brazília, India és Madagaszkár. 

A csiszolt hegyikristály eredetiségének ellenőrzése: A hegyikristályban gyakran fordulnak elő különböző zárványok. Az eredetiség ellenőrzésénél fontos szerepet töltenek be. Hiányuk vagy különbözőségük, szintetikus kvarcot jelezhet.

Figyelem, gyakoriak a természetes kristályformát utánozó hegyikristály csiszolatok is. Ilyenkor orientálatlanul kicsiszolnak egy tömeges kvarcból egy természetes kristályra hasonlító formát. 

Előfordul, hogy a nem olyan jó minőségű kristályokat a kristálytani irányokkal összhangban csak felpolírozzák mesterségesen, ezt jelzi a növekedési vonalak és textúrák hiánya a kristályapokon.

Forrás: Az Ásványos

 

Természetes hegyikristály csúcs

A hegyikristály gyógyhatása:

A leghatékonyabb gyógyító- és energiafelerősítő (mester) kristály, bármilyen betegségre használható. Spirituálisan az energiát a lehető legmagasabb szintre emeli. Élénkíti az immunrendszert és egyensúlyba hozza a szervezetet. Személyiségfejlesztő hatása van és felszabadít a stressz alól. Figyelmességet és érzékenységet eredményez a partnerkapcsolatban. Segít a problémákat egyszerű módon megoldani. Feloldja az energiablokkokat. Stabilizálja és megtisztítja az aurát. A tiszta értelem köve is. Segít a gyomor- és bélproblémáknál. Negatív energiák, elektroszmog, vízér, émelygés, negatív sejtfejlődés ellen is jó. Harmonizálja a két agyfélteke működését, erősíti az agyalapi mirigyet.
Szabályozza a keringést, regenerálja az idegrendszert. Menstruációnál, influenzánál új energiát ad.  Megtisztítja az ereket a lerakódásoktól, így javíthatunk a rendszeres használatával a szívpanaszokon, magas vérnyomáson, illetve az oxigénellátással kapcsolatos problémákon.

Forrás: Judy Hall – Kristálybiblia

A hegyikristály mint univerzális gyógyító

A hegyikristály univerzális mesterkristályként nagyon tiszta egyenesen a forrásból származó nem módosult energiával rendelkezik. A fehér a színek spektrumán minden hullámhosszon maximális intenzitást jelent fizikailag is. Ez azt jelenti, hogy a fehér és átlátszó ásványok a szivárvány színeinek  minden minőségével rendelkeznek és azt használják amire szükségünk van. Ezért nevezzük őket univerzális gyógyítónak. Ha egyensúlyban vagyunk és egyik energiából sincs többre szükségünk a kristály a tiszta fehér energiát közvetíti felénk.

Kristályszerkezet szerepe az energiaátvitelben

A hegyiristályt (és a kvarcokat általában) az teszi jó energiaközlő kristályokká, hogy szerekezetük egy fő tengelyre feltekert spirálra hasonlít. A spirál forma a kristály megnyúlási irányában vezeti az energiát. Hatékonyan átveszi és felerősíti a rajta keresztül küldött információt. Gyógyításra és energia átvitelre fontos, hogy olyan kristályt használjuk, ami orientált és nem szabálytalanul kicsiszolt. A legjobb a természetes lapokkal rendelkező kristály, de a megfelelő irányban kicsiszolt polírozott kistályok is vezetők tudnak lenni. Kerüljük az orientálatlanul csiszolt kvarcformákat erre a célra.

bal: orientálatlanul mesterségesen csiszolt hegyikristály, jobb: természetes kristálycsoport

Hegyikristály csúcs 3-4 cm

550 Ft

Csakra/szivárvány ablakfüggő

1500 Ft

Hegyikristály 2 cm

400 Ft

Csakra/szivárvány ablakfüggő életfával

1700 Ft

Őrangyal ablakfüggő

1500 Ft

Csakra/szivárvány ablakfüggő hamsa kézzel

1700 Ft

Életfa ablakfüggő

3000 Ft

Csakra/szivárvány karkötő

2500 Ft2900 Ft

Ónix-hegyikristály karkötő választható szimbólummal

2300 Ft2700 Ft

Életfa ablakfüggő

1500 Ft

Lítiumkvarc csúcs 4 cm

1000 Ft

Hegyikristály csúcs

10000 Ft

Hegyikristály karkötő

800 Ft1200 Ft

Hegyikristály, achát karkötő

2500 Ft2900 Ft

Csakra/szivárvány karkötő

2300 Ft2700 Ft

Hegyikristály szív (5 cm)

3200 Ft

Hegyikristály 2 cm

400 Ft

Föld ásványkarkötő

3000 Ft3400 Ft

Egyensúly karkötő

2900 Ft3300 Ft

Hegyikristály karkötő

2300 Ft2700 Ft