Hegyikristály

Ásványnév Változat és kereskedelmi nevek Képlet Kristályrendszer
kvarc
hegyikristály
SiO2
trigonális

Amit a hegyikristályról tudni érdemes…

Hegyikristály alatt, a víztiszta fehér kvarcváltozatot értjük.  Elsődlegesen magmás kőzetek üregeiben (pegmatit, litofizák), illetve hidrotermális (melegvizes) ércesedések által létrehozott telérekben fordul elő kifejlett kristályokként. Magyarországon is előfordul, a Tokaji-hegységben, a Mátrában és a Mecsekben. A világon legnagyobb lelőhelyeik: Brazília, India és Madagaszkár. 

A csiszolt hegyikristály eredetiségének ellenőrzése: A hegyikristályban gyakran fordulnak elő különböző zárványok. Az eredetiség ellenőrzésénél fontos szerepet töltenek be. Hiányuk vagy különbözőségük, szintetikus kvarcot jelezhet.

Figyelem, gyakoriak a természetes kristályformát utánozó hegyikristály csiszolatok is. Ilyenkor orientálatlanul kicsiszolnak egy tömeges kvarcból egy természetes kristályra hasonlító formát. 

Előfordul, hogy a nem olyan jó minőségű kristályokat a kristálytani irányokkal összhangban csak felpolírozzák mesterségesen, ezt jelzi a növekedési vonalak és textúrák hiánya a kristályapokon.

Forrás: Az Ásványos

 

Természetes hegyikristály csúcs

A hegyikristály gyógyhatása:

A leghatékonyabb gyógyító- és energiafelerősítő (mester) kristály, bármilyen betegségre használható. Spirituálisan az energiát a lehető legmagasabb szintre emeli. Élénkíti az immunrendszert és egyensúlyba hozza a szervezetet. Személyiségfejlesztő hatása van és felszabadít a stressz alól. Figyelmességet és érzékenységet eredményez a partnerkapcsolatban. Segít a problémákat egyszerű módon megoldani. Feloldja az energiablokkokat. Stabilizálja és megtisztítja az aurát. A tiszta értelem köve is. Segít a gyomor- és bélproblémáknál. Negatív energiák, elektroszmog, vízér, émelygés, negatív sejtfejlődés ellen is jó. Harmonizálja a két agyfélteke működését, erősíti az agyalapi mirigyet.
Szabályozza a keringést, regenerálja az idegrendszert. Menstruációnál, influenzánál új energiát ad.  Megtisztítja az ereket a lerakódásoktól, így javíthatunk a rendszeres használatával a szívpanaszokon, magas vérnyomáson, illetve az oxigénellátással kapcsolatos problémákon.

Forrás: Judy Hall – Kristálybiblia

A hegyikristály mint univerzális gyógyító

A hegyikristály univerzális mesterkristályként nagyon tiszta egyenesen a forrásból származó nem módosult energiával rendelkezik. A fehér a színek spektrumán minden hullámhosszon maximális intenzitást jelent fizikailag is. Ez azt jelenti, hogy a fehér és átlátszó ásványok a szivárvány színeinek  minden minőségével rendelkeznek és azt használják amire szükségünk van. Ezért nevezzük őket univerzális gyógyítónak. Ha egyensúlyban vagyunk és egyik energiából sincs többre szükségünk a kristály a tiszta fehér energiát közvetíti felénk.

Kristályszerkezet szerepe az energiaátvitelben

A hegyiristályt (és a kvarcokat általában) az teszi jó energiaközlő kristályokká, hogy szerekezetük egy fő tengelyre feltekert spirálra hasonlít. A spirál forma a kristály megnyúlási irányában vezeti az energiát. Hatékonyan átveszi és felerősíti a rajta keresztül küldött információt. Gyógyításra és energia átvitelre fontos, hogy olyan kristályt használjuk, ami orientált és nem szabálytalanul kicsiszolt. A legjobb a természetes lapokkal rendelkező kristály, de a megfelelő irányban kicsiszolt polírozott kistályok is vezetők tudnak lenni. Kerüljük az orientálatlanul csiszolt kvarcformákat erre a célra.

bal: orientálatlanul mesterségesen csiszolt hegyikristály, jobb: természetes kristálycsoport

Csakra/szivárvány ablakfüggő

1500 Ft

Hegyikristály 2 cm

400 Ft

Hegyikristály csúcs 3-4 cm

550 Ft

Csakra/szivárvány ablakfüggő életfával

1700 Ft

Ónix-hegyikristály karkötő választható szimbólummal

2300 Ft2700 Ft

Őrangyal ablakfüggő

1500 Ft

Csakra/szivárvány karkötő

2300 Ft2700 Ft

Csakra/szivárvány karkötő

2500 Ft2900 Ft

Hegyikristály toll

1500 Ft

Hegyikristály csúcs 9,5 cm

4500 Ft

Hegyikristály kétvégű csúcs 6,5 cm

3500 Ft

Hegyikristály, achát karkötő

2500 Ft2900 Ft

Csakra/szivárvány ablakfüggő hamsa kézzel

1700 Ft

Hamsa kéz ablakfüggő

1500 Ft

Életfa ablakfüggő

1500 Ft

Hegyikristály csúcs medál (4 cm)

1300 Ft

Hegyikristály marokkő (5 cm)

3000 Ft

Hegyikristály kétvégű csúcs 6,5 cm

3500 Ft

Hegyikristály csúcs

10000 Ft

Hegyikristály csoport

3000 Ft