Barion Pixel

korall

Név Változat és kereskedelmi nevek Képlet Kristályrendszer
korall (aragonit szerkezet)
vöröskorall, bambuszkorall
CaCO3
rombos

Amit a korallról tudni érdemes…

A piacon található vörös korallok 95%-a festett. A vörös nemeskorall (Corallium rubrum) ritka, és az országok nagy részében szigorúan védett. A mi korall ékszereink fehér, vagy krémszínű korallokból készülnek. A korall gyöngyökhöz az elhalt korallokat gyűjtik be, (ma már gépesítve). (Bizonyos helyeken pedig tenyésztik.) A gyöngyök készítése során a különböző területekről származó korallokat keverik. Ezért akár 32 korall faj darabkái is megtalálhatóak lehetlek a préselt gyöngyökben.  A kiválogatott koralldarabokat festik, a nagyon aprókat, pedig műgyantával keverve préselik. A korallállatok által kiválasztott mészváz, (=a gyöngyök alapanyaga) aragonit szerkezetű a ma élő korallok esetében.

Forrás: Az Ásványos

A korall gyógyhatása

A korallállatok által kiválasztott mészváz, (=a gyöngyök alapanyaga) aragonit szerkezetű (CaCO3, rombos kristályrendszerben) a ma élő korallok esetében, tehát az aragonit tulajdonságait hordozza.

Az aragonit megbízható föld gyógyító és földelő kő. A gyökércsakrához köthető. A stresszes időszakokban különösen hasznát vesszük annak a képességnek, ahogy egyensúlyba tartja és földeli a fizikai energiákat. Stabilizálja az alap– és a földcsakrákat, elmélyíti a kapcsolatot a Földdel. Az aragonit türelemre és elfogadásra tanít. Praktikus energiái fokozzák a fegyelmet és a megbízhatóságot, gyakorlatiasabbá teszi életszemléletünket. Az aragonit elűzi a haragot és az érzelmi stresszt. Erőt és támogatást biztosít. Az aragonit lehetővé teszi, hogy kényelmesen és jól érezzük magunkat a saját testünkben. Szembeszáll a rendellenesességekkel, elsősorban a görcsökkel, amelyeket a belső nyugtalanság okoz. Stabilizáló kő, amely a testen belül földel és teremt egyensúlyt.

Forrás: Judy Hall – Kristálybiblia

Csakra/szivárvány karkötő

1000 Ft1400 Ft

Csakra/szivárvány karkötő

2500 Ft2900 Ft

Csakra/szivárvány karkötő

2300 Ft2700 Ft

Csakra/szivárvány karkötő

2300 Ft2700 Ft

Életfa ablakfüggő

3000 Ft

Korall karkötő

800 Ft1200 Ft