Barion Pixel

Thulit

Ásványnév Változat és kereskedelmi nevek Képlet Kristályrendszer
zoizit
thulit (a zoizit rózsaszín változata), tanzanit (a zoizit kék változata)
{Ca2}{Al,Mn3+3}(Si2O7)(SiO4)O(OH)
rombos

Amit a thulitól tudni érdemes…

A thulit a zoizit ásvány rózsaszín változata. Színéért a mangán felelős.  1820-ban fedeszték fel Norvégiában. Skandinávia ősi nevét (Thule) viseli. Csaknem 200 évvel később újabb jelentős leőhelyét fedezték fel Norvégiában egy alagútépítés során 2018-ban.

Két féle thulit alapanyag található a kereskedelemben: a norvég thulit (=sötétebb, foltos) és a kínai thulit-rodonit kőzet (=világosabb, homogénebb, mikrosávos esetleg)

Forrás: Az Ásványos

kisebb thulit bánya - Norvégia

A thulit spirituális tulajdonságai

Thulit növeli a találékonyságot, kíváncsiságot, egyesek szerint a szexuális kedv és termékenység fokozásához is használható. Segíti, hogy vidáman és nyitottan forduljunk egymás felé. Szorosan kötődik az életerőhöz, elősegíti a gyógyulást és a regenerációt. Segít kihozni a személyiségből az extrovertált és a vidám viselkedési formát.

Szabályozza a szervezet kalciumszintjét és jótékonyan hat a gyomorbántalmakra. Fokozza a termékenységet, gyógyítja a nemzőszervek betegségeit. Erősítő és regeneráló kő, hasznos vészes gyengeség, idegi kimerültség esetén. Növeli a problémák megoldásához szükséges kíváncsiságot, feltárja az emberi lét kettősségeit, a szeretetet összekapcsolja a logikával. Megkönnyíti a szenvedély és a szexuális érzelem kifejezésre juttatását. Erős energiakő. Hatásos depresszió, gyengeség, fáradtság, kimerültség esetén.

Forrás: Kristálybiblia

nyers thulit, Norvégia
thulit, rodonit - Kína