az ásványos LOGO fekete

Turmalin

Amit a turmalinról tudni érdemes…

A turmalin név alatt egy ásvány csoportot értünk, amelybe számos ásvány faj és változat beletartozik. A turmalin csoport egyfajta gyűjtő ládája a kémiai elemeknek: AD3G6 (T6O18)(BO3)3X3Z  Itt a betűk mind-mind különböző lehetőségeket jelentenek. A turmalin ezer arcú lehet, összetételétől függően. Fő állandó alkotója a bór. 

Formája az ásványok közt egyedi. Hármas szimmetriával rendelkezik viszont ezen belül szinte mindig az úgynevezett ditrigonális, kerékre hasonlító formát veszi fel. Nem véletlen, ahogy belül gyűrűs szerkezete van úgy kívül szeret a belső gyűrűhöz hasonló alakot felvenni.

Fekete turmalin

Ebből a csoportból egy a fekete turmalin, másnéven sörl. Ez a leggyakoribb turmalin fajta, a természetben előforduló tumalinok 95%-a ehhez a fajhoz tartozik. Legfontosabb összetevője a vas.

Rózsaszín turmalin

A rózsaszín turmalin a turmalin csoport elbait fajához tartozik lítium tartalma miatt. Rubellitnek is nevezzük, változat nevén színe miatt. A turmalin szó is innen ered ugyanis a „tourmali” színes drágakövet jelentett az ősi Ceyloniak számára. Az elbait a szivárvány minden színében megtalálható. Mivel képletébe számos különböző kémiai elem belefér ezért az is előfordulhat, hogy az összetétele, így a színe is egy kristályon belül változik (pl.: dinnyeturmalin). Előfordulása gránitokhoz kötődik. 

A turmalin hatása

A Turmalin enyhíti a negatív érzéseket, mint a szorongás, pánikhangulat, félelem, önvád, önpusztítás. Erősíti a bizalmat, az önértékelést, segíti a megértést, toleranciát, könyörületet, megmutatja másokban a jót. Erőt ad új terveink kivitelezéséhez, ösztönöz az újrakezdésben, pozitív életszemléletre ösztönöz. Összehangolja a jobb és bal agyféltekét, hasznos segítség a diszlexia megszüntetésében. Kiegyensúlyozza a Yin és Yang energiákat. Csökkenti a feszültséget, eloszlatja a nyak és hát merevségét. A barna, sárga és vörös turmalin jótékonyan hat a szexuális zavarokra, eloszlatja az érzelmi blokkokat, melyek gátolják a szexuális felszabadultságot, mint a frigiditás kiváltó okait. A turmalin tisztítja, szűri és finomabb rezgésűvé alakítja át a tömör energiát. Földeli a spirituális energiát, kiegyensúlyozza a csakrák működését, védőburokba vonja a testet. Megtisztítja az aurát, egyensúlyba hozza a csakrák működését. Feloldja a blokkokat, szétszórja a negatív energiákat. 

Forrás: Kristálybiblia